Taal: Nederlands | English  
 
 
 
Home arrow Over Suriname arrow Algemene Informatie
Algemene Informatie

Suriname, voorheen bekend als Nederlands Guyana, is een voormalig kolonie van Nederland. Gelegen aan de noordkust van Zuid Amerika, Suriname grenzend in het noorden aan de Atlantische oceaan is verder omringd door Frans Guyana (Oosten), Brazilië (zuiden) en Guyana (Westen). Het is het kleinste onafhankelijk land in Zuid Amerika. Het grootste deel van de relatief kleine bevolking woont aan de kust.

Virtuele Tour

Snelle Feiten

 Hoofdstad Paramaribo
 Gouvernement Reglementaire democratie
 Valuta Surinamese Dollar(SRD)
 Oppervlakte totaal: 163,270 km2
land: 161,470 km2
water: 1,800 km2
 Bevolking  436,494 (Juli 2002 geschat)
 Taal Nederlands (officieel), Engels (velerlei gesproken), Sranang Tongo (Taki-Taki),  Oorspronkelijke taal van de Creolen en veel van de jongere bevolking, Hindoestaans(een Hindi dialect), Javaans.
 Religie   Hindoe 27.4%, Islam 19.6%, Rooms katholiek 22.8%, Protestant 25.2% anderen 5%
 Electriciteit 110-127V/60HZ (Europa & USA stekker)
 Land Code +597
 Internet TLD .sr
 Time Zone UTC -3
   

Hoofd Steden

  • Paramaribo - Hoofdstad
  • Albina
  • Moengo
  • Nieuw Nickerie
  • Paranam
  • Wageningen

“If you like a little spice, Parbo might be the slice to entice.”

“Paramaribo is een van de meest levendige hoofdsteden in de Guyanas. Zwart witte koloniale gebouwen grenzen aan  groene pleinen en op straat ruik je de verschillende kruiden zoals die uit de roti shops gemengd met uitlaat gassen, terwijl de marron artiesten hun kunsten verkopen langs de sombere forten.”
De bewoners van Paramaribo zijn  terecht trots op hun multi etnische bevolking. Men leeft in een stad waar een moskee vredig staat naast een synagoge.
In 2002 is de historische binnenstad van Suriname geplaatst op de Monumenten erfgoed van de Unesco. Elders staan torenhoge palmbomen die meer dan schaduw bieden op de soms hete middagen en langs de oever groeit de mangrove plant.

Bron: http://www.lonelyplanet.com/

Arriveren 

 Vanuit Amsterdam vertrekt bijna dagelijks een vlucht van Surinam airways of KLM. U arriveert op de Johan Adolf Pengel International Airport (voorheen Zanderij). Het vliegveld bevindt zich 45 Kilometer ten zuiden van Paramaribo. Van hieruit kunt u een taxi of een bus naar de stad nemen. Een taxi (prive) kost tussen de 80 en 90 SRD, maar de prijzen verschillen. Zorg ervoor dat u een vaste prijs afspreekt met de taxi-chauffeur voordat u vetrekt . Voor vlucht connecties vanuit de U.S.A., Caraibisch gebied en Zuid Amerika zijn er wekelijkse vluchten van en naar Trinidad, Curacao, Aruba, Guyana, Brazilië (Belem) and Frans Guyana (Cayenne).
Suriname gebruikt de SRD als nationale munteenheid en is officieel  3.30 SRD for 1 US dollar. Wisselen kan bij elke bank en cambio. Betaal automaten (ATM’s) zijn ook beschikbaar. De atm's van de RBTT bank accepteren de meeste internationale bankpasjes. Verblijf en voeding is redelijk goedkoop. Verder zijn de winkelprijzen voor kleding, cadeau’s etc. relatief hetzelfde geprijst als in Europa en de U.S.A.

 
 
 
Adres
Dr. Sophie Redmondstraat #226
Paramaribo, Suriname


Contact
Telefoon: +597 471121 / +597 471122
VSA: +1 305-787-4303
Nederland: +31 637727307
Fax: +597 471120
Openingstijden
Ma-Vr 8am - 4pm
Za 8am - 1pm